Tehetségpont

Iskolánk elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet

2018.03.07.

A Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola tehetségpont a 2017/18 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet nyerte el!

Iskolánk Tehetségpont lett

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola működési kérelmét elfogadta, így intézményünket „Regisztrált Tehetségpont” név használatára jogosította.
A regisztráció elsődleges funkciója, hogy a tehetségsegítésben szerepet vállaló közösségek a Tehetségpontok hálózatában megszerezhető információk alapján saját környezetükben (intézmény, település, térség) minél hitelesebb és eredményesebb tevékenységet tudjanak folytatni.
A Tehetségpont indulásakor a helyi, települési hatókörre fektetjük a fő hangsúlyt. Tevékenységünk középpontjában továbbra is iskolánk tanulói állnak. Az ő fejlesztésük érdekében tovább bővítjük a tanórai- és a tanórán kívüli lehetőségeket, a tanulók egyéni képességeinek kibontakoztatását.
Meglévő hagyományainkat ápolva szeretnénk tanulóinknak új lehetőséget biztosítani a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés területén. Úgy gondoljuk, ennek legnagyszerűbb módja, hogy csatlakozhattunk a Tehetségpontok csoportjába, ahol az új ötletek, lehetőségek tanulóink fejlődését segítik elő. Természetesen iskolánk is szívesen osztja meg a bevált Jó- gyakorlatait, tapasztalatait a Tehetségpont hálózat többi tagjával.